12 Disember 2021 (Ahad): Bahagian Keusahawanan telah menerima satu kujungan hormat dari Perbadanan Kemajuan Negeri Selangor (PKNS). Lawatan ini diadakan susulan daripada lawatan Bahagian Keusahawanan ke PKNS pada 17 November 2021 yang lalu. Tujuan lawatan adalah untuk mendapatkan pendedahan dan perkongsian maklumat mengenai program yang ditawarkan oleh PKNK melalui Bahagian Keusahawanan, khususnya modul dan struktur, Kedah Halal Park.

Program pada hari itu dimulakan dengan ucapan aluan oleh Puan Anita binti Salleh, Pengurus Kanan Bahagian Pembangunan Perniagaan dan diteruskan lagi dengan penyampaian taklimat berkenaan dengan pembangunan dan pengisisan di Kedah Halal Park oleh Encik Muhammad Zuhairi bin Dato’ Muhamad Nor, Pengurus Bahagian Teknikal.

Selain itu, delegasi dari PKNS yang sertai oleh Tuan Haji Suhaimi bin Haji Kasdon, Ketua Pegawai Operasi PKNS dan Tuan Haji Idris bin Ishak, Ketua Pegawai Korporat PKNS, turut dibawa melawat ke satu kilang di Kedah Halal Park iaitu kilang milik Emzi Holding Sdn Bhd. Disana, para peserta berkesempatan untuk meninjau sekitar kilang yang menjual pelbagai produk kesihatan itu . Seterusnya, delegasi dibawa melawat premis usahawan PKNK yang terletak di lot kedai Taman Ria, Sungai Petani iaitu Hello Pizza. Sejurus sampai, delegasi dijamu dengan piza buatan sendiri itu disamping menyaksikan tayangan montaj khas serta taklimat berkenaan dengan syarikat.

Sebagai penutup program, delegasi dibawa ke The Jerai Hill Resort, Gurun untuk makan tengahari disamping melihat salah satu aset PKNK yang sememangnya menjadi tarikan dan tempat tumpuan pelancong.